Er kredittkort bra for deg?

Det finnes mange forskjellige kredittkort på markedet, så det kan være vanskelig å bestemme hvilket som er best for deg. Her er noen ting du bør vurdere når du leter etter det beste kredittkortet:

Det første du bør se etter på et kredittkort er renten. Noen kort har lav rente, mens andre har høyere rente. Det er viktig å finne et kort med lav rente slik at du slipper å betale mye penger i renter hver måned.

En annen ting å vurdere er kredittgrensen. Noen kort har høyere kredittgrense enn andre. Dette betyr at du kan låne mer penger med kortet enn andre kort.

Det siste du bør vurdere er registreringsbonusen. Noen kort tilbyr en registreringsbonus hvis du bruker et visst beløp de første månedene etter at du har åpnet kontoen. Dette kan være nyttig hvis du vil komme raskt i gang med å bruke ditt nye kredittkort.

Mange prater om cashback, hva er det?

Kredittkort kan være en fin måte å få litt ekstra penger på.Hvis du bruker et kredittkort til vanlige utgifter, som dagligvarer eller bensin, kan du få penger tilbake på hvert kjøp. Noen kredittkort gir en lav rente, noe som kan spare deg penger i det lange løp.

Her er fem tips for å få mest mulig ut av kredittkortet ditt:

  • Bruk kredittkortet ditt til daglige utgifter.Kredittkort er laget for å hjelpe deg med å administrere utgiftene dine, og å bruke dem til vanlige utgifter som dagligvarer eller bensin kan tjene penger tilbake.
  • Betal kredittkortregningene dine i tide. Hvis du kan betale regningene dine i tide, vil du unngå rentekostnader og potensielt spare penger i det lange løp.
  • Saldo kredittkortkontoen din.Hvis du har et kredittkort med høy rente, prøv å holde den totale saldoen lav slik at du ikke betaler for mye i renter.
  • Ikke bruk kredittkortet ditt til å ta opp for store mengder gjeld. Å bruke kredittkort for å finansiere et stort kjøp er fristende, men det kan bli dyrt i lengden. Prøv å spare til kjøpet før du bruker et kredittkort.
  • Få hjelp hvis du trenger det. Hvis du finner

Cashback kan gi deg penger tilbake når du gjør et kjøp på utvalgte butikker. Noen cashback kredittkort har cashback prosentsats på 1% og noen har det opptil 3%. Dette kan du undersøke hos nettsider som lar deg sammenligne cashback kredittkort.

Husk også at du kan ikke søke på at kredittkort uten BankID.

Er forbrukslån og kredittkort det samme?

Når det kommer til å låne penger, er det en rekke forskjellige måter å gjøre det på. Du kan ta opp lån i en bank, eller låne penger av venner eller familie. Du kan også få et lån fra en låneinstitusjon som en kredittforening.

Hvert av disse alternativene har sine egne fordeler og ulemper. La oss ta en titt på de forskjellige alternativene og deres fordeler og ulemper.

Bankalternativer

Den største fordelen med å bruke en bank er at de tilbyr et bredt utvalg av lånemuligheter. Du kan få lån for et lite beløp, eller for et stort beløp. Banklån er også ofte forsikret, noe som betyr at banken er ansvarlig for eventuelle tap som kan oppstå dersom du ikke kan betale tilbake lånet.

Husk også at når du skal søke lån er det forbrukslån det blir referert til, slike lån har oftest høye renter og du bør trå varsomt når du søker på store beløp.

En ulempe ved å bruke bank er at de kan være dyre. Du vil sannsynligvis måtte betale renter på lånet ditt, og du må kanskje betale gebyrer også. I tillegg er bankene vanligvis stengt i helger og helligdager.

Hvis du låner penger fra venner eller familie er det ikke like alvorlig om du ikke kan betale tilbake tidsnok, men om du låner penger er den beste praksisen at du betaler tilbake det du skylder raskest mulig.

Konklusjonen er at i Norge opplever vi fall i forbruksgjeld, men i det større bilde søker fler og fler på kredittkort og lån. Les mer om dette på finansnorge.